Parerea mea despre tabletele Microsoft Surface

Daca sunteti cat de cat pasionati de tehnologie, in speta telefoane mobile, tablete si gadgeturi legate de mobilitate probabil stiti ca Microsoft si-a anuntat ieri intrarea pe piata tabletelor cu doua modele de 10.6 inch numite Surface (acum cativa ani Surface era o masa cu un ecran gigant sensibil la atingere).

Ambele tablete vor rula Windows 8, una va rula versiunea RT (cea pentru tablete ARM, adica procesoare de telefon) si cealalta va rula versiunea PRO (deci procesoare x86 precum cele din laptop-uri).  Lansarea e o lovitura destul de puternica pentru partenerii Microsoft, care si-au anuntat de mult intentia de a produce tablete proprii cu Windows 8.

Personal cred ca este o idee excelenta din partea Microsoft, care are ceva experienta cu hardware-ul, ei producat de foarte multi ani tastaturi, mousi si alte tipuri de periferice pentru PC, iar recent au avut mare succcess cu Xbox 360 si Kinect. Deci cu siguranta Microsoft stie cum sa faca hardware, si cele doua tablete de ieri sunt chiar impresionante.

Tableta Microsoft Surface cu Windows 8

Tableta Microsoft Surface cu Windows 8

Evident sunt cateva necunoscute, subiecte pe care Microsoft nu le-a abordat deloc in cadrul prezentarii oficiale, sau le-a abordat razant, precum autonomia bateriei si pretul final. Aceste doua aspecte vor conta foarte mult, in opinia mea, de aceea probabil Microsoft inca lucreaza la aceste capitole. Timp mai au, deoarece Surface RT va intra in magazine pe undeva prin Octombrie, iar Surface PRO la inceputul lui 2013.

Am vazut tot video-ul lansarii, si pot zice ca Microsoft incepe sa invete incet incet de la Apple, punand accentul in prezentare pe ce poate face tableta lor, cum poate fi folosita, cum au construit-o samd, si mai putin pe specificatiile exacte, pe care consumatorul de rand le ignora aproape cu desavarsire. Sunt inca departe de prezentarile lui Steve Jobs, dar pana la urma consumatorii sunt cei care trebuie impresionati, si ei nu participa la aceste evenimente.

Va fi Microsoft Surface un iPad killer? Eu cred ca Microsoft nu tinteste la aceeasi categorie de utilizatori, ci se doreste o alternativa foarte portabila la clasicul desktop/laptop care ruleaza Windows. Deci cei care sunt fani Windows si vor ceva mai portabil, pe care pot lucra din cand in cand vor dori probabil sa cumpere una din cele doua tablete. Modelul PRO este destul de puternic, iar tastaturile Touch Cover si Type Cover sunt foarte tari. Mie chiar nu mi-ar displace un Suface, ca sa fiu sincer.

Mai multe detalii, inclusiv specificatii gasiti in articolul asta. Si un mic teaser a la Microsoft:

ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *