Retro American Muscle Cars: expozitie de masini clasice

Lumea nu are o parere prea buna despre masinile americane moderne, insa nu trebuie sa uitam ca americanii faceau cele mai bune masini in anii 50-60-70. Mi-am desfatat ochii si auzul cu muscle car-uri in excursia mea canadiana, motiv pentru care am zis ca trebuie sa merg sa vizitez si expozitia Retro American Muscle Cars, care a avut loc weekendul trecut in parcarea Bucuresti Mall. Evenimentul a fost organizat de Retromobil Club Romania si intrarea a fost gratuita, deci motiv de aglomeratie, insa duminica pe la pranz, cand m-am incumetat sa ies din casa nu erau prea multi vizitatori, gasind chiar si loc de parcare usor.

Ma asteptam sa fie destul de inghesuite cele aproximativ 100 de masini, insa nu ma asteptam sa fie atat de inghesuite, si impresmuite cu garduri suficient de mari si groase cat sa te impiedice sa faci poze la masini de departe. Asa ca a trebuie sa trag de la nivelul pieptului, nu de la sold, ca un cowboy veritabil. Cred ca am pierdut cateva exponate, pentru ca din cele 5 randuri ale parcarii ocupate de expozitie unul era aproape gol. Ce nu am reusit sa pierd, desi mi-as fi dorit asta, a fost ‘concertul’ live sustinut de un nene din Grecia. Nu imi dau seama ce treaba au muscle car-urile americane cu tzatziki-ul, insa pentru cineva din grupul organizatorilor a avut. Macar volumul a fost dat mult prea tare, repertoriul a fost international, iar vocalistul era foarte sarguincios, indemnand lumea intr-un mod aproape penibil sa ‘Dance now, please!”. O tanti a picat in plasa grecului, bineinteles.

Dar lasand la o parte aceste aspecte minore, multe masini au fost spectaculoase, precum se poate vedea din galeria foto de la finalul articolului. Nu au lipsit Ford Mustang, Chevrolet Camaro, Impala, Dodge Charger, Buick-uri, Pontiacuri, camionete (pick-up truck), Willys Jeep, masini din perioada interbelica si ceva mai moderne, din anii ’80. Am surprins si cateva exponate europene de la Mercedes Benz (un G-Class si doua decapotabile, inclusiv masina lui Bobby Ewing), o Skoda, un Aro M461C (clasicul IMS) si o Dacia 1300 foarte bine intretinuta. Tot pentru variatiune au fost aduse si cateva Monster Truck-uri, o masina de pompieri, un camion american Mach si o tricicleta pe care probabil am vazut-o cu totii in filmele cu bande de motociclisti.

ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. Maria says:

    Ai o colectie foarta frumoasa de poze cu masini clasice, sunt mare fana de masini clasice si am chiar si un album foto cu ele, urmaresc toate emisiunile despre ele.

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *