Teamwork, dezastre si solidaritate

Stiti cu totii cum se zice “ce nu te omoara te face mai puternic“. Este cat se poate de adevarat. Ma uitam pe Discovery la Dezastrul Perfect, o emisiune despre un ipotetic super taifun care atinge Hong Kong. Nu este total SF, zona respectiva fiind lovita constant de taifun-uri, unele mai mici, unele mai mari.

Nu poti sa nu fii uimit de atitudinea oamenilor, de seriozitatea cu care trateaza problema, de solidaritate si lucrul in echipa pentru salvarea vietilor.

Hai sa ne uitam la toate natiunile care sunt supuse constant amenintarilor naturii. Putine din ele nu sunt natiuni puternice (mie nu imi vine niciuna in minte). Ca exemplu pozitiv este de ajuns sa ne uitam la Japonia, tara lovita de taifun-uri, tzunami, cutremure si uneori dezaste ecologice. Cu toate acestea Japonia este o tara exemplara din toate punctele de vedere.

Cred ca problemele constante sunt cele care intaresc spiritul unei natiuni, unesc oamenii si ii fac sa aiba grija de “capra vecinului” sa fie in siguranta. Evident exista si contraexemple (uite-te la inundatiile anuale din Romania), dar sunt doar exceptii care confirma regula.

ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Vic says:

    Valabil ce ai scris in post.

    Penibil locul pentru reclama. Vrei sa spui ca vrei sa faci bani din reclama insa deocamdata nu ii faci. Vrei sa faci bani din content insa deocamdata nu ai suficient a.i. sa umpli locul pentru reclama. Penibil !

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *