Viitorul tehnologiei este Inteligenţa Artificială

Deşi fiecare an ne aduce telefoane mai ‘inteligente’, cu mai mulţi pixeli pe ecrane din ce în ce mai mari, cu mai multe nuclee pe procesor, mai mult RAM şi sisteme de operare (ceva) mai avansate, cred că viitorul tehnologiei se află în inteligenţa artificială.

Am văzut deunăzi filmul Robot & Frank, care mi-a plăcut extrem de mult. Nu pot să cred că viitorul ni se va schimba complet datorită 4G sau 5G, sau ce alte tehnologii vor apărea, semnificativ mai rapide decât ce avem acum. Smartphone-urile au devenit cu adevărat importante în clipa în care Apple a pus un ecran mai mare pe ele, iar hardware-ul putea duce aplicaţii funcţionale, similare cu ce poate rula un PC. După acest punct doar au evoluat.

Robot and Frank

Robot and Frank

Avem nevoie de altceva acum, de inteligenţă artificială, în opinia mea, pentru a revoluţiona industria IT. Ideea de roboţi utilitari din ce în ce mai avansaţi mi se pare foarte bună. Nu m-ar supăra cineva (sau ceva) care să îmi facă curat în casă, să gătească când nu am chef (dar să se priceapă), să spele rufele şi câte şi mai câte se pot face (să aibă grijă de copii când eşti la muncă, de bătrâni, să facă cumpărăturile şamd).

Din păcat nu cred că suntem aşa de avansaţi la capitolul software cât să creăm o inteligenţă artificială suficient de dezvoltată cât să facă bine lucrurile menţionate mai sus. Nu zic de un robot ca în filmul amintit de mine, care poate să ducă o conversaţie simplă la bun sfârşit.

În plus cred că şi societatea trebuie să ajungă la un punct la care poate accepta un robot utilitar. Am văzut comentariile referitoare la actele de identitate biometrice, deci cred că suntem departe de acest punct.

Voi ce părere aveţi de toată chestia asta?

ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. laur says:

    Filmul nu este facut la intamplare, deja exista roboti avansati si foarte inteligenti. Cu aceste filme ei pregatesc(obisnuiesc) societatea cu aceasta idee, robotii vor face parte din viata noatra in viitorul apropiat.

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *