Moda laptopurilor cu touchscreen va trece

Touch-ul nu este interfaţa viitorului

Touch-ul nu este interfaţa viitorului

Am mai scris despre tendinţa producătorilor de laptopuri de a integra ecrane touch în majoritatea modelelor cu Windows 8. Personal nu sunt adeptul acestei idei. Ecranele sensibile la atingere funcţionează pe smartphoneuri şi pe tablete, dar nu îşi au rostul pe laptopuri şi desktopuri.

Aud foarte des de la cei care lucrează în industria IT cum că touch-ul este interfaţa viitorului. Aud si alte bla-uri, dar ăsta chiar mă enervează. Dacă folosim tastatura şi mouseul nu sunt intuitive pentru începători, touch-un vine într-adevăr cu uşurinţa la adaptare din partea persoanelor care nu au mai folosit un gadget niciodată. Dacă însă eşti obişnuit cu tastatura, mouseul sau trackpad-ul laptopului atunci fii sigur că vei fi mai productiv cu ele.

Touch-ul este incomod pe laptop şi desktop pentru că trebuie să stai cu mâna întinsă în aer mai tot timpul, o adevărată provocare fizică chiar şi pentru cei mai antrenaţi. În plus atingând ecranul tot timpul îl vei murdări până în punctul în care nu vei mai vedea nimic pe ecran. Iar cum majoritatea ecranelor touch vin cu straturi protectoare foarte reflexive vei avea plăcerea să te admiri în oglindă câteva ore pe zi. Ca să nu mai vorbim despre faptul că atunci când întinzi mâna să atingi ecranul blochezi o porţiune semnificativă din ecran pe care nu o vei mai vedea.

Deci e clar că touchul este o intefaţă de control pentru condiţii speciale, nicidecum o revoluţie în IT. Revoluţia va veni când ne vom controla gadgeturile cu puterea gândului, dar mai avem ceva până atunci.

ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *