Hai sa ne mutam in online!

Nu vreau sa incep o actiune de masa, insa vreau sa aud si parerile altora despre cum vad viitorul nostru virtual. Am auzit de la cineva ca motto-ul firmei pentru care lucreaza este “peste 10 ani viata se va muta online”. Nu mai stiu exact de la cine am auzit, dar oricum nu sunt complet de acord cu asta, poate doar se va muta centrul de greutate al activitatilor zilnice, insa nu putem sa ne “mutam online”.

In primul si in primul rand nu cred ca ar fi prea sanatos, si asa munca de birou incepe sa isi spuna serios cuvantul, deoarece in ultimii ani am “crescut” mai ceva ca Fat Frumos. Astfel, principalul avantaj al calculatoarele, de a ne usura viata, ne-o “ingreuneaza”. Toate siturile te pot indemna sa cumperi online, sa iti faci prieteni aflati peste mari si tari, sa comunici mai rapid in relatiile sociale si sa te informezi mai repede. Exista activitati care sunt astfel usurate, eficientizate sau chiar facute posibil, insa exista lucruri pentru care nu exista un substitut online.

Poti cumpara un mar online, dar nu il poti manca decat offline. Poti sa iti creezi o infatisare virtuala de vis, insa vis va ramane daca nu iti lucrezi muschii offline. Invataturile de viata nu pot fi asl pls si scrisul cu tz…

Implicatiile psihosociale ale dezvoltarii explozive a Internet-ului (e una din frazele mele favorite, am folosit-o si in lucrarea de diploma) sunt cercetate deja de cativa ani in strainatate, dar cred ca nu s-a luat inca nici o masura pentru atenuarea efectelor negative pe care viata online le poate avea asupra psihicului unui individ. Nici nu cred ca se vor lua prea curand deoarece nu multe situri isi vor indemna utilizatorii sa inchida calculatorul si sa ia o gura de aer, la fel cum nici OPEC nu are programe de educare a populatiei in vederea folosirii combustibililor si surselor de energie alternativa.

Voi cate activitati zilnice vi le-ati muta(t) online?

ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

5 răspunsuri

 1. victor says:

  Trebuie avuta mare atentie la activitatile care le muti online.

  Mai bine o uratica offline decat o bunaciune online. ;)

 2. “Viata va fi online!” este viziunea lui Vlad Stan si a companie pe care o conduce: Vodanet

 3. Ionut Popa says:

  Mda, bine ca mi-ai adus aminte. Chiar el zicea asta. Eu raman totusi pe pozitii cu parerea mea. :)

 4. liviu says:

  Cel mai mult imi place ca pot sa lucrez fara sa plec din casa. Sunt fan al conceptului "home office" :)
  Totusi nu toate intalnirile se pot desfasura on line. Din cand in cand o intalnire off line merita tot efortul ;)

 5. Ionut Popa says:

  Varianta “home office” imi suradea si mie la un moment dat, dar acu nu cred ca as vrea sa fac asa ceva. Cand iti cresc pretentiile peste un nivel trebuie sa faci parte dintr-o echipa pentru a putea evolua.

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *