A crapat iar Windows-ul si a trebuit sa-l reinstalez

Desi ma pot considera un heavy user al calculatoarului, in ultimul an nu cred ca am facut 2 instalari de Windows, ceea ce nu este un lucru rau pana la urma. Totul pana aseara, cand, dupa o instalare cu succes a Internet Explorer 7 pe PC-ul de la munca, am incercat acelasi lucru si acasa. Mea culpa a fost ca am pornit Internet Explorer in timp ce instalam noua versiune, rezultatul fiind cateva mesaje de eroare, urmate totusi pana la urma de un Installation successfull si Reboot Now.

Am scapat si de data asta, zic eu in timp ce calculatorul se restarta si iar statea o vesnicie pana incepea procesul de boot. Cum degetele mainii stangi nu aveau stare, am dat un TAB ca sa vad configuratia sistemului, in loc de LOGO-ul placii de baza ASUS. Spre surprinderea mea am observat ca initializarea placii de baza dura mult din cauza rutinei de detectare a unitatilor montate pe controller-ul RAID, pe care il am mereu dezactivat.

Asa mi-am dat seama ca BIOS-ul meu suferise un reset cu cateva luni in urma, perioada in care am avut impresia ca sistemul merge mai incet (nemaifiind overclockat :) ), dar nu mi-a trecut prin minte sa verific parametrii procesorului si memoriei. Halal calculatorist mai sunt, mi-am zis eu suparat si am inceput procedura de refacere e XP-ului. In mai putin de 3 ore, dupa cateva instalari partial nereusite sau patrial reusite, cum vreti sa ii ziceti, am reusit sa-mi browsez iar blogul fericit.

Ca sa inchei seara am zis sa fac un backup la sistem (cel mai recent data din martie 2005) si am bagat fericit Ghost-ul. Din nefericire s-a blocat si m-a lasat cu PC-Dos instalat si cu imposibilitatea de a accesa partitia primara C:\, devenita K:\. Cum orologiul arata 1:00, am zis ce e timpul sa capitulez, dar in minte imi faceam deja planuri pentru aceasta dimineata.

Aici incep cu adevarat problemele, memorie pe termen mediu refuzand la inceput sa se reimprospateze si sa imi afiseze parametrii comenzilor DOS Fdisk, MBR, Dir, Del, Fixboot si FixMBR. Dupa cateva eforturi incununate de succes am reusit sa repun pe picioare la 9:20 Windowsul meu de un an jumate, cu exceptia Daemon Tools care imi tot spune ca am nevoie macar de Windows 2000… Ii dau eu de cap deseara.

Gata, m-am mai calmat, Bill Gates nu e un baiat asa de rau si Windows XP nu e cea mai mare porcarie de sistem de operare :)

ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *