Documentar: An inconvenient truth

Initiativa Ecosemnal nu este o gluma, nu este o alta incercare de a face “altceva”, de a iesi in evidenta intr-un mod pozitiv. Este, cum zice Al Gore, in An Inconvenient Truth, o problema morala, globala, nu una politica. Am vazut si eu documentarul film si m-a cam pus pe ganduri. Predictia ca in 50 de ani nu vom mai exista ca civilizatie daca nu facem ceva pentru a reduce emisiile de CO2 in atmosfera nu poate sa te lase indiferent.

Chiar daca ar fi prost estimat, ar fi poate 60-70 de ani, deci copii nostri sigur nu vor muri de moarte buna. Chiar daca nu il agreez pe Al Gore in mod deosebit si nu pot sa nu obsev propaganda politica pe care si-o face cu documentarul si felul in care spune lucrurile pe sleau visavis de SUA (chiar daca arata cu degetul parca nu pune suficient degetul pe rana).

Cu toate acestea trebuie sa privim problema in profunzime si sa incepem sa ne gandim la noi, ca civilizatie, nu doar la interesele personale sau ale grupului restrans de persoane in care ne invartim. N-o sa donez bani organizatiilor dubioase, n-o sa imi cumpar becuri ecologice (mi-am luat 3 intr-o perioada de 3-4 saptamani si toate s-au ars in aceeasi zi, dupa mai putin de un an) si nici n-o sa tin discursuri pe tema asta.

Ce voi face e simplu, voi face rost de un dispozitiv de masurat consumul de curent al aparatelor electrocasnice si voi face o lista in care voi adauga diverse dispozitive, pe masura ce am ocazia sa le testez. Daca ma puteti ajuta in vreun fel e perfect. In lista voi mentiona de la cine am primit ajutor sau informatii. E timpul traim si sa gandim ecologic.

ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

 1. Parausanu Ionut says:

  O sa renunti la unele dispozitive daca vor consuma prea mult?

  Uite cum arata:<a target="_blank" href="http://www.hotnews.ro/articol_63177-Noua-strategie-energetica-a-UE-reducerea-consumului-si-trecerea-la-energie-nucleara.htm
  ">strategia energetica UE</a>… isi propune sa reduca emisiile poluante cu 30 la suta pana in 2020. And how ? Mai multa energie nucleara, piperata cu energii regenerabile.

  Adevarul e ca energia eoliana si solara sunt profitabile dar sunt legate de anumite zone, mai calde sau mai batude de vanturi. Pe langa asta au implicatii… de exemplu producerea panourilor fotovoltaice e poluanta, iar turbinelor eoliene nu le plac pasarile.

  De cealalta parte, centralele nucleare sunt privite ca "raul absolut" de catre ecologisti, dar nu este chiar asa… adevarul a fost intotdeauna la mijloc.

  Referitor la "An Inconvenient Truth" mai exista si varianta asta <a target="_blank" href="http://epw.senate.gov/public/index.cfm?FuseAction=Minority.Blogs&ContentRecord_id=927b9303-802a-23ad-494b-dccb00b51a12&Region_id=&Issue_id&quot; rel="nofollow"> Climate Momentum Shifting: Prominent Scientists Reverse Belief in Man-made Global Warming – Now Skeptics</a> si <a target="_blank" href="http://www.eia.doe.gov/oiaf/1605/ggccebro/chapter1.html&quot; rel="nofollow">

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *