Filme SF pe care vreau sa le vad in 2013

Filme SF 2013Ştiţi deja că sunt mare pasionat de filme, în special de SF-uri, asa ca m-am gândit să fac o listă cu titlurile cele mai promiţătoare care vor apărea în cinematografe în 2013.

Evident ca majoritatea trailerelor arata foarte bine şi promit multă acţiune, fir epic interesant şi în majoritatea cazurilor efecte speciale pe măsură, dar zic să nu avem mega aşteptări pentru un anumit titlu pentru că Hollywood-ul are tendinţa să ne cam dezamăgească în ultimii ani.

Să purcedem deci cu lista filmelor SF deja anunţate pentru anul viitor:

Star Trek Into Darkness

Deşi nu sunt un fan imens al universului Star Trek, trebuie să recunosc că cel mai nou film al serie mi-a plăcut prin abordarea serioasă. Se pară că următorul film va veni cu o atmosferă şi mai sumbră şi cu o ameninţare la adresa Pământului. Cam ăsta ar fi cel aşteptat titlu de către mine.

Man of steel

Este vorba de Superman, pentru cei care nu s-au prin deja. Deşi nu sunt un fan Superman, poate pentru că până acum abordarea subiectului a fost cam copilăroasă (nu aşa de mult ca la Spiderman, dar comparabil, zic eu), se pare că noul titlu promite o atmosferă mai sumbră. Sunt convins de asta după ce am văzut trailerul de mai jos şi după ce am aflat că unul din scenarişti este Christopher Nolan (regizorul trilogiei Dark Knight).

After Earth

Will Smith impreuna cu fiul său (şi în film şi în viaţa reală) joacă rolul unor naufragiaţi care ajung pe viitorul Pământ, o planetă neprielnică vieţii, nu din cauza atmosferei ci din cauza florei şi faunei, care evoluase pentru a omorî oameni. Sper ca latura ECO a filmului să nu domine ceea ce pare o foarte frumoasă poveste despre  supravieţuire.

Oblivion

Un alt film SF care se petrece pe Pământ, în viitor, deci clar Hollywood-ul încearcă să educe oamenii în privinţa efectelor civilizaţiei noastre asupra planetei pe care o locuim. Am speranţe mari şi de la filmul ăsta:

Pacific RIM

Extratereştii atacă Pământul din adâncuri, oamenii răspund cu roboţi uriaşi controlaţi de la distanţă (Avatar style, dar mai low tech). Promite a fi un film lejer, în genul Transformers, dar cu mai puţină acţiune, deci poate avem parte şi de o mică poveste.

Ender’s Game

Încă nu a apărut trailer pentru filmul ăsta, dar am speranţe mari de la el pentru că am citit cartea. Sper să nu avem parte de-o ‘adaptare’ puerilă a celebrului roman scris de Orson Scott Card.

The Prototype

Film care pune accentul pe ideea dronelor militare, de data acesta însă este vorba de roboţi soldaţi în toată firea. Unul din aceştia scapă pe străzi şi este urmărit pentru a fi prins. Din ce îmi dau seama există o legătură între robot şi creatorul acestuia. Trailerul pare foarte interesant.

Cam ăstea ar fi deocamdata cele mai interesante titluri SF pentru anul viitor. O să mai completez lista pe măsură ce găsesc titluri noi şi interesante. Puteţi să îmi ziceţi dacă am omis ceva în comentarii, mai jos.

ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

5 răspunsuri

 1. mirceavalcea says:

  eventual John Dies at the End (http://www.imdb.com/title/tt1783732/) ca parodie sf, pe lista mea clar este.

 2. mirceavalcea says:

  ….si Elysium.

 3. romeo says:

  sal cum fac sa vad filmul The Prototype?multumesc

  • Ionut Popa says:

   Cred ca e cam tarziu acum pentru cinema, Netflix nu avem in Romania, deci singura sansa ar fi sa il gasesti pe DVD/Blu ray pe undeva.

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *