Awake: un serial TV promitator

Toata lumea stie ca Formula 1 devine pe an ce trece mai plictistoare, filmele de la Hollywood sunt din ce in ce mai pline de clisee si happy ending-uri, iar jocurile se concentreaza prea mult pe grafica si prea putin pe poveste, deci nu prea mi-au mai ramas decat serialele TV.

Stiu pe unii care nu se pot uita la serialele de larga audienta, ci doar la cele realizate de retelele pentru cablu (HBO, Showtime) si pana nu mi-a fost explicat de ce nu am realizat: cele din urma abunda de violenta, injuraturi si sex pe cand serialele ‘normale’ sunt extrem de docile, chiar nerealiste. Un bun exemplu in acest sens este Prison Break, un serial in care niste puscariasi vorbesc intre ei mai frumos decat mine, ori eu nu (mai) injur asa de mult…

Oricum, sa nu divagam ci sa trecem la subiect: Awake. Tocmai s-a terminat prima serie cu un final chiar interesant. Este un seriale de audienta generala, deci mai deloc injuraturi, no sex, dar ceva violenta. Deh, daca esti politist mai trebuie sa mai si impusti infractori, cel putin in LA, unde se petrece actiunea.

Awake

Awake

Ideea e simpla: Michael sufera un accident auto pe cand conducea masina in care se aflau sotia si copilul. A doua zi se trezeste intr-o realitate fara sotie, iar a treia zi se trezeste in alta realitate in care copilul este cel pierdut in accident. Deci ati retinut, le fiecare doua zile ajungea sa isi vada sotia si copiul, dar niciodata impreuna. Realitatile urmeaza un fir diferit din clipa accidentului, dar unele indicii dintr-o realitate il ajuta pe Michael sa rezolve cazuri din cealalta ‘viata’.

Pe parcurs incep sa apara mai multe detalii despre accident, cei doi psihiatri incep sa dea idei despre cum a ajuns Michael sa traiasca doua vieti diferite, si finalul sezonului unu este chiar intereasant, incat ar trebui ca scenariul sa fie tras de par pentru a realua povestea in sezonul 2, dar vom vedea ce va fi la toamna. Concluzia: un serial recomandat pentru cei carora nu le plac realitatile simple.

Update: Aparent Awake e un serial care promite si nu se tine de cuvant. Mi s-a soptit din culise ca sezonul 2 a fost anulat. Pacat, dar mergem mai departe.

ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *