Canva – un editor foto online dragut

Daca in trecut imi placea sa am cate un program instalat specializat pe cate o nevoie de-a mea, acum incerc sa simplific cat mai mult paleta software instalata pe calculatorul personal. Principalul motiv este ca mi-e teama de acel moment anual, ziua nationala a reinstalarii Windows-ului (tnr™), cand trebuie sa reinstalez si sa reconfigurez toate programele uzuale. Pentru bulk install al utilitarelor folosesc cu succes Ninite, insa pe cat posibil pentru sarcinile pe care le fac rar prefer sa utilizez servicii online (conversiile in/din formate ciudate le-am mutat majoritatea online).

Fata de acum cativa ani exista suficiente unelte online, majoritatea gratuite, pentru cineva care se documenteza, scrie articole si le ilustreaza cu poze royalty free. Canva este un foarte util editor foto online, care are ca punct forte ce m-a atras multitudinea de template-uri pentru postari pe site-urile de socializare (Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram etc), pentru evenimente (nunti, invitatii, felicitari, colaje foto), pentru blogging (infografice, coperti, titluri) si diverse materiale de marketing (fluturasi, business card-uri, postere, meniuri de restaurant) si lista poate continua (aproape) la nesfarsit. Periodic sunt adaugate noi template-uri. Presupun ca si cele existente sunt actualizate, cand se schimba de exemplu dimensiunea pozei de profil din Facebook.

Canva - editor foto online

In teamplate-uri poti folosi poze si obiecte din galeria online Canva (gratuite si pe bani) sau iti poti urca propriile poze. Functiile de editare sunt destul de basic, dar iti faci treaba cu ele, plus ca toate creatiile iti sunt salvate in cloud, de unde le poti accesa usor, edita si exporta intr-un format pe care sa il poti folosi online. Tot pe site gasesti si o sectiune foarte buna de articole despre design, iar daca ai un iPad poti folosi aplicatia Canva pentru iOS, care e gratuita.

Pe partea de editare foto line Canva e singurul site pe care il folosesc. Voi folositi astfel de servicii online pentru taskuri usoare sau preferati programe sanatoase instalate pe PC, cu salvarea fisierelor pe Dropbox/Drive/OneDrive?

ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

3 răspunsuri

  1. Gadgetlab says:

    Recent am folosit si eu Canva si pot spune ca e foarte util in special pentru site-urile de socializare (Facebook, Twitter etc). Ca si program instalat pe PC, folosesc foarte des Paint.net. In primul rand e gratis si ofera foarte multe optiuni de editare.

  2. Ionut Popa says:

    Asa m-am gandit si eu, e util ca nu trebuie sa tii minte rezolutii si alte chestii legate de formatele pentru site-urile de socializare (si nu numai). Paint.net mi se pare insa cam limitat la optiuni, chiar daca nu editez foarte puternic pozele, dar este gratuit si acest lucru conteaza pentru multa lume.

  3. medicomart says:

    Thanks to share with us.. Amazing to this post… very helpful information to share in this post….

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *