Cat de infocat poti sa fii ca suporter al unei cauze

Ma uitam mai devreme la cateva poze de la anuntarea victoriei lui Obama pentru al doilea mandat de presedinte, si nu pot sa nu observ cat de emotionati sunt suporterii acestuia (plangaciosi adica pe romaneste). Nu cred ca e vorba de lacrimi de speranta, ca Obama nu e la primul mandat, deci lumea ar trebui sa stie la ce sa se astepte, nu?

Suporteri infocati

Suporteri infocati

Asta m-a facut sa ma gandesc cat de infocati poti fi unii suporteri, indiferent de cauza pe care o sustin sau persoana pe care o admira. S-ar putea sa fi fost si eu pe acolo cand eram copil, cand vine vorba de muzica, sau cand ma uitam la fotbal cand juca Romania, dar m-am gandit mai bine si mi-am dat seama ca nu am fost niciodata un suporter infocat pentru nimic.

Da, imi plac diverse persoane, formatii, sportivi, cauze, feluri de mancare etc, dar nu cred ca sunt suficient de infocat pentru niciuna din ele. In niciun caz nu sunt infocat cat sa imi pierd mintile si sa uit de orice instinct de ratiune pe care (cred ca) mi l-am format.

De aceea mi se pare greu de inteles fanatismul politic, religios sau de orice alt tip. De fapt inteleg, oamenii aia sunt pasionali peste masura si uita de maniere, bun simt, ratiune, civilizatie si asa mai departe. Pur si simplu nu ma vad ajungand in acea zona in care ti se face negru in fata ochilor si nu mai judec absolut deloc. Mi se mai intampla sa ma enervez rau de tot (calm fiind de felul meu) in traficul de Bucuresti, dar mi se intampla din ce in ce mai rar, si reusesc sa ma calmez in 2-3 secunde, fara sa dau claxoane sau sa gesticulez.

Cred ca fanatismul sau infocarea peste masura sunt de fapt dovezi ale unui IQ scazut sau a lipsei de control asupra corpului propriu si personal. Cat de tare credeti ca gresesc?

ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *