Dreptul la opinie, argumente si parere personala

Intotdeauna m-a fascinat cat de destepti sunt romanii, cum le stiu ei pe toate si pot sa comenteze la orice subiect. Aproape mereu avem de-a face cu un stie tot, un ‘mester’ care poate da verdictul in orice situatie.

Romanul nu are simtul ridicolului (daca taceam filosof ramaneam) sau respect fata de parerea altuia (gusturile nu se comenteaza).

Cel mai bine observ lucrul asta in comentariile de la articolele de pe go4it.ro, unde de multe ori se incing discutii care ajung inevitabil la ‘esti prost, eu sunt doxa in domeniul X si stiu ce zic’. Romanii stiu de principiul autoritatii dat nu-l stiu complet si omit partea cu trebuie sa fii o autoritate in acel domeniu in care iti exprimi o parere pentru ca aceasta sa fie inghitita pe nemestecate.

Ce e si mai rau este ca romanii nu raspund la argumente, ci incep si mai tare injuriile cand le amintesti de dreptul la opinie, de parerea personala samd. Asta e momentul cand romanul ia totul personal.

N-am sa inteleg niciodata acest comportament. Cel mai bine este sa ignori astfel se persoane, chiar daca la prima vedere pare imposibil sau pare ca se cere un raspuns acid. Aceasta tehnica de retaliere nu va duce decat la inversunarea adversarului si intaratarea lui.

Probabil asta e natura noasta si nu ma indoiesc ca si pe alte meleaguri exista astfel de specimene.

ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

6 răspunsuri

 1. Nicolae Gabriel says:

  Buna ziua, din pacate comentez rar si cand fac asta incerc sa fie cat mai pertinent ca sa fie pe subiect, din pacate sunt dezamagit, pe http://www.go4it.ro am publicat si eu un comentariu la un moment dat decent, normal, da' nimic … inteleg, sunt atatia cretini care ataca sau raspund in diverse feluri la atacuri, dar cu cei ce o fac cum terbuie cum ramane ?

 2. adidas says:

  sa stii ca mare dreptate ai noi romanii suntem cei mai frumosi cei mai destepti,ne pricepem la toate dar de fapt nu prea este mare lucru de capul nostru:)

 3. evergreen says:

  Romanii nu au conversatii in contradictoriu, ci indeasa pe gat propria parere. Asta nu am inteles-o niciodata, dar ma adaptez.

  Incerc sa nu devin si eu asa ca vad ca e contagioasa boala asta…

  Si da, romanii le stiu pe toate!

 4. Lucrurile acestea sunt valabile pana la un punct, de unde trebuie schimbata foaia…

 5. Pana una alta, ai o problema de pozitionare. Ai plecat din start cu o generalizare: “romanii…”. Ok, cand ai inceput asa, chiar tu ti-ai dat cu parerea despre romani. Ai pregatire sociologica? :)

  Lasand gluma la o parte, e firesc sa avem opinii. Din ele se nasc lucrurile frumoase. Poate chiar din acele opinii pe care le incriminam ca fiind impotriva curentului, poate chiar dintr-o opinie a unui habarnist. De-aia se numesc opinii, pentru ca sunt personale, pentru ca-s fara autoritate/efecte (chiar daca vin de la un specialist).

 6. hpv says:

  pt unii oameni este foarte dificil sa accepte pareri diferite fata de ale lor ..asta e, fiecare gandeste in felul lui!

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *