Casa si familia nu trebuie sa fie un scop in viata, ci un lucru normal

Mentalitatile se schimba foarte greu, conceptul “think out of the box” fiind foarte elocvent in a evidentia acest lucru. Cu greu poate fi creierul invatat sa judece altfel decat stie el. Cele mai inteligente solutii pentru situatii dificile sunt gasite de cei capabili sa se debaraseze de modul de gandire traditional.

De problema asta ma lovesc si eu destul de des si incerc sa ma debarasez de modurile de a rationa deprinse din anii tineretii timpurii. Un foarte bun exemplu este cel al aspiratiilor mele, pana nu demult imi doream un trai decent, casa, masina, familie (cam tot ce isi doresc majoritatea romanilor in ziua de azi). De curand am ajuns la concluzia ca vreau mai mult, mult mai mult si pentru a ma motiva trebuie sa imi propun mult mai mult, ca sa obtin in cel mai rau cazul mai putin mult. Vreau excursii in locuri exotice (dupa delegatiile de la CeBIT si Computex de pe vremea cand lucram la XtremPC), curse cu masini (asta dupa ce m-am dat cu carturile in Herastrau si Lanceru lui Kermit in Politehnica).

Casa, masina si familia nu le mai vad ca un scop in viata, mai ales prin prisma faptului ca sunt sigur ca le voi avea, e normal si imi sta in putere. Sunt lucruri pe background care se vor intampla sigur. Asta nu inseamna ca sunt mai putin importante, dimpotriva. Ce vreau acum e sa ma bucur si de lucruri imateriale, sa caut senzatii si bucurii, nu gadgeturi si timbre.

Ce nu poti avea de mai multe ori este senzatia cauzata prima data cand faci un lucru. Asta e o inventie care si-ar merita toti banii, un parfum care sa iti declanseze senzatia pe care ai avut-o prima data cand ai baut cafea, ai condus o masina sau facut sex. Acum o sa intrebati ce-i cu titlul asta…ei bine vroiam sa scriu de simtul proprietatii, de dorinta de a avea ceva al tau palpabil. Urma sa scriu de conceptul Pay-per-View in general, dar am deviat de la subiect, destul de puternic. Sa nu va suparati pe mine.

ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

3 răspunsuri

 1. Vlad Popa says:

  E un lucru normal sa iti doresti mai mult decat si-au dorit parintii.
  Pentru ei realizare insemna casa, masina de spalat, autoturism si cam atat.
  Cred ca e normal ca noi sa ne dorim si concedii exotice si senzatii tari. Cred ca si nivelul de stres este mai mare si atunci incepi sa iti doresti mai mult pentru ceea ce dai zilnic la servici.

 2. zoso says:

  asa e, cand ai ceva, iti setezi alte scopuri.
  maine poimaine o sa vrei iPod mai mare, masina mai buna, casa mai mare…
  e doar omenesc.
  lasa pay-per-view, mai avem 2-3 ani pana acolo.
  pana una alta, nu pot cumpara vbulletin, ca nu imi accepta cardul!

 3. Alina says:

  Ma bucur ca ai deviat de la ce ti-ai propus initial… mi-ai reamintit ceea ce conteaza cu adevarat!

  Multumesc si keep up the good job! :)

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *