CNA: cenzura pe Internetul romanesc

Singurul meu moment cand citesc stiri este dimineata, cand ajung in Inboxul meu. Din pacate multe newslettere sunt agregatoare de stiri. Din fericire chiar daca primesc mai multe stiri nu imi scapa cele importante.

Stirea zilei este cea privind infiintarea unei organizatii gen CNA pe Internet in Romania. Stiind Internet-ul ca un mediu liber m-am impacientat imediat. Nu mi-ar place sa vad cenzura pe Internet. Din fericire se pare ca avem de a face cu un lucru romanesc. Ei au de gand sa cenzureze chiar tot, adica sa cerceteze constant continutul de pe milioanele de situri detinute de romani (probabil nu le-a spus nimeni cat costa o astfel de monitorizare).

Din pacate sunt sigur ca acest organism va fi folosit pentru a inchide gura celor care comenteaza impotriva coruptiei, politicienilor de doi lei sau care pur si simplu se pun cu cei puternici. Fiti pe faza si corectati de doua ori inainte de a publica ceva pe blogul personal (da, si blogurile sunt vizate de CNA-ul asta). Sper sa n-ajungem o China mai mica si mai subdezvoltata.

Update: din fericire intre timp nu s-a mai intamplat nimic, si se pare ca si guvernantii romani sunt momentan in tabara conceptului de net neutrality, adica neimplicarea in felul in care functioneaza Internetul, deci reglementarea acestuia la un nivel minimal.

ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *