Cum sta treaba cu stand-up comedy in Romania

Nu sunt un mare fan stand-up comedy, dar asta nu inseamna ca nu imi place. Ma uit la Louis CK, Robin Williams (nu e doar actor omul asta) si altii al caror nume imi scapa acum, deci stiu cam cu ce se mananca fenomenul in afara (SUA adica).

Cum mie imi place sa fiu carcotas m-am lasat convins sa merg sa vad stand up comedy si in Romania, asa ca ieri seara am fost la Maratonul de Stand-up Comedy Men in Black. Am uitat exact cum se cheama locatia, dar am mai fost acolo acum mai multi ani, cand se chema altfel. Nu conteaza insa asta.

Sa vorbim putin despre glume, ca asta conteaza cel mai mult la stand up comedy, plus jocul de scena (desi nu vorbim de teatru). Tinand cont de ‘hazul de necaz’ care il caracterizeaza pe roman te-ai fi asteptat sa te prapadesti de ras la un maraton de patru ore de glume mioritice.

Ce sa zic, poate ma asteptam la prea mult, dar cert e ca multa lume din public avea glume mai bune decat comicii mai plicticosi, ca sa va dati seama cam pe unde era media glumelor. Ce mi-a placut insa a fost faptul ca nimeni nu a fost huiduit (semn de civilizatie neasteptat si de apreciat). Cei mai putin funny au fost doar aplaudati mai putin si mai rar.

Au fost multe clipe in care am ras, dar nu tin minte vreo serie care sa ma fi pus pe burta. Poate sunt eu prea batran sa apreciez glumele pentru studenti, deci nu dau vina neaparat pe comedianti.

Ce e deranjant la stand up comedy-ul romanesc

Tin minte si acum perioada facultatii, cand injuram aproape ca la cortului (stateam la modul de fapt), si cam toti colegii de camin vorbeau la fel, deci nu faceam nota discordanta. Nu tin minte insa sa fi auzit atat de multe ‘pula’, ‘futut’ si alte cuvinte asemenea precum am auzit aseara. Mi-a mai spus lumea ca stand-up comedy-ul romanesc inseamna injuraturi, dar am zis ca poate nu e asa. Ei bine, …este foarte asa.

Ce e mai rau e ca radea lumea in momentele respective, deci comediantii ofera publicului ce isi doreste. Mie nu mi-a placut, si nu pentru ca sunt pudic sau rusinos…

Pe langa cosmarul injuraturilor as vrea sa punctez si fumul excesiv de tigara, semn ca Romania n-a facut pasi spre civilizatie in zona respectiva (de fapt in ce directii a facut, ca sa fim sinceri). Pozele de mai jos nu sunt editate, ci doar redimensionate. Cele mai clare sunt facute la inceput, iar cele care bat in albastru sunt facute dupa ce s-a fumat ceva…

ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Poate ca stand up comedy-ul de la noi mai are de invatat. E normal inca e la inceput, dar cred atat comediantii cat si publicul sunt pe drumul cel bun ;)

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *