Romanii sunt innebuniti dupa ‘gratuit’

Ma gandeam zilele astea dupa ce facem niste studii cu sloganuri care print in titluri, banere, newslettere samd de ce sunt romanii asta de innebuniti dupa cuvantul ‘gratuit’. Recunosc ca si am fost innebunit dupa el pana acum cativa ani. Cum vedeai o coada imensa de oameni ori se dadea ceva gratis ori avusese loc un eveniment nefericit si se imbulzea lumea sa vada ca s-a intamplat.

Dupa parerea mea ‘gratis’ nu isi merita intotdeauna banii, chiar daca iesi mai usor la buzunar. Gratis inseamna ca te inghesui cu toti pe plaja la mare, gratis inseamna ca mergi in RATB cu toti pensionarii (asta e o discutie delicata, dar tot e de kkt sa folosesti ceva ca sa incurci doar pentru ca tu n-ai ce face), gratis inseamna ‘petrecerile’ cu mici si bere ale lui Vanghelie. Gratis inseamna ca multe servicii nu sunt platite, dar si munca ta de multe ori nu se plateste. Gratis inseamna si sa mergi dupa codul tau rutier pentru ca nu te prinde nimeni sa te amendeze zdravan.

Eu zic ca ‘gratis’ este conceptul de care trebuie sa scapam complet in tara asta ca sa ne putem ridica la nivelul tarilor civilizate.

ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. ITist says:

    Gratis inseamna ca altcineva plateste banii iar tu contribui cu altceva: rabdare, vot, promovare, etc. Gratuitatile de tip Vanghelie (in politica de exemplu) sint platite apoi foarte scump de noi toti. Am vorbit si eu de asta de citeva ori si singura solutie care o vad e ca tot mai multi si tot mai des sa repetam acelasi lucru ca si aici: gratis costa scump, in final. Prefer si eu ca lumea sa plateasca pretul corect lucru ce te scuteste de o gramada de batai de cap. Insa care e pretul corect in RO pt. orice? (unde speculatia e in floare)

  2. George says:

    Foarte mult mi-a placut cum ai explicat notiunea de "gratuitate". In spatele unui produs gratis (cata vreme nu e un cadou sau un gest de bunavointa) se ascunde o suma mult mai mare decat cea corecta, mai mereu. Pe care sigur o platesti cumva, nu neaparat monetar.

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *