De ce merita (uneori) sa cumperi filme pe Blu ray

Nu, nu este vorba de “a pirata versus a cumpara” ci despre justificarea achizitionarii unui film in format Blu ray fata de a merge la cinema, fata de a cumpara un DVD sau de a inchiria filmul online (nu se prea poate la noi, dar lucrurile se misca in directia buna).

Personal am in colectie cateva din filmele care mi-au placut foarte mult. Le-am vazut in cinema, cumparat pe DVD si apoi chiar pe Blu ray. Pe langa faptul ca Blu ray-urile se vad mai bine ca orice film descarcat de pe net (care nu este rip dupa Blu ray-ul original, bineinteles), mai ai si o groaza de filmulete extra, coloane sonore cu explicatii si scene care au fost sterse din filmul care a rulat in cinema.

Nu toate filmele vin cu astfel de extra-uri, dar si cele care le ofera sunt o incantare pentru fani. Clipurile de care vorbesc te ajuta sa intelegi uneori mai bine ceea ce a vrut sa transmita regizorul sau iti ofera o imagine clara asupra efortului depus pentru a-ti proiecta tie 90 de minute de film.

Un exemplu de merita este varianta pentru colectionari a filmului Prometheus, pe care l-am ocarat putin saptamana trecuta, dar care m-a facut sa ii urc nota de la 7 la 8 dupa ce am vazut aproximativ 6 ore de materiale extra, din perioada de planificare si cea a filmarilor.

Este foarte usor sa ne plangem ca filmele de la Hollywood sunt proaste sau ca jocurile de PC sunt slabe, dar daca toata lumea ar pirata si nimeni nu ar cumpara singurul mod in care ne-am distra ar fi sa ne uitam  la inregistrarile pe care le-am facut singuri. Si nu vreau sa intru in polemica pretului, neadaptat de multe ori pietei locale. Asta e un subiect pentru un alt articol.

ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. hello says:

    salut, normal ca se merita sa cumperi bluray, preferi sa stai cu 30 de GB ocupati pe hard cand poti sa dai 30 RON pe un bluray si ai filmul mereu la colecie. exemplul cu prometheus este foarte bine ales, extra-urile sunt mind blowing. numai zic de varianta 3d care se vede mai bine decat in orice cinema 3d … apropo tu de unde iti cumperi bluray-urile ?

    • Ionut Popa says:

      Nu chiar toate Blu Ray-urile costa 30 RON, multe sunt si mai scumpe. Oricum, eu nu imi cumpar decat filmele favorite pe Blu ray, si cand o fac le iau de prin diverse magazine online, nu am o preferinta anume…

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *