Dezactivarea butonului “Reply to All” reduce birocratia

Nu sariti la gatul meu, stati putin sa va explic despre ce este vorba: Nielsen (firma de research in domeniul media, una foarte cunoscuta), a dat recent un memo angajatilor prin care li se comunica faptul ca in curand se va dezactiva functia/butonul “Reply to all” din Microsoft Outlook pentru a reduce birocratia si a creste eficienta angajatilor.

Am citit deja stirea pe mai multe situri si am vazut ca toti au sarit ca arsi, ca e o tampenie, o masura idioata samd. Partial cred ca este adevarat dpdv al eficientei: iti ia o gramada de timp sa scrii/cauti in Adress Book persoanele cu care comunici rar (deci nu iti apar la autocomplete) pentru a da reply la un email referitor la o chestiune care priveste mai multe persoane.

Nici cu partea cu birocratia nu sunt de acord: daca sefu’ sau clientul trebuie sa vada emailu ca sa isi dea ok-ul trebuie sa i-l trimiti oricum, deci nu scapi. Cred insa ca o astfel de masura ar ajuta cu siguranta la responsabilizarea angajatilor. Din experienta cand un grup de oameni primeste un email de genul “avem o problema, x sau y sau z sa ne ajute” x va sta dupa y si z, y dupa x si z si tot asa… nimeni n-o sa sara sa raspunda mergand pe ideea “lasa ca raspunde unu, nu trebuie sa fiu chiar eu”. Si genurile de emailuri de la care te poti sustrage sa raspunzi sunt multe. Daca ai primi un mesaj adresat doar tie sau adresat la 2-3 persoane, nu catre tot departamentul atunci lucrurile se pot schimba, in bine.

Sunt curios care vor fi efectele pe termen scurt si mediu ale masurii luate de Nielsen. Daca aflati dati-mi de veste.

ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *