Furtul proprietatii intelectuale in jocurile pe calculator

Cu totii suntem al curent cu pirateria sau unii chiar o practicam. Nu este o indeletnicire asa de curajoasa cum era acum cateva sute de ani, si cu siguranta nu va naste idile romantice. Similitudini exista insa. Daca si atunci piratii se pradau intre ei nimic nu s-a schimbat in ziua de azi.

Acum o sa va povestesc ceva despre jocul pe calculator STALKER, asteptat de foarte multi ani (am jucat o versiune Alpha acum vreo 3 ani cred, scapata din greseala pe net). Jocul este extrem de interesant, recreand perfect atmosfera din zona Cernobil, dar actiunea este evident SF. E minunat si faptul ca jocul imi merge chiar bine pe calculatorul de acasa, dar am avut de la inceput senzatia de deja-vu. Ma refer la grafica, foarte detaliata, dar texturile si iluminarea nu sunt chiar state-of-the-art.

Azi am aflat si de ce. Unele texturi sunt “imprumutate” din alte jocuri serioase: Quake 3 sau Half Life 2. Oamenii aia nici nu s-au chinuit sa schimbe numele fisierelor, nu mai vorbesc de cerut permisiunea studiourilor ID Software sau Valve. Intrebarea mea este: daca as pirata jocul de la cine fur, ID Software sau amarastenii care au facut S.T.A.L.K.E.R?

ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. Miha?? says:

    in totdeauna am simpatizat cu Robin Hood care lua de la cei bogati si dadea la cei saraci

  2. Ionut Popa says:

    Mie imi placea tare de tot ca avea un arc cool :)

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *