Concursul ICUBE, initiativa pentru inovatie in domeniul tehnic

Acum cateva saptamani am primit un email care imi semnala a doua editie a concursului ICUBE, o initiativa a organizatiei ORICUM, ce are drept scop premierea tinerilor care aduc o inovatie in domeniul tehnologic. Am uitat sa scriu despre eveniment, dar nu e prea tarziu sa o fac azi. Mai jos pasaje care explica despre ce este vorba:

“competitia ICUBE este destinata tinerilor care cred ca pot aduce o inovatie de orice tip in domeniul tehnologic. Competitia e la a doua editie – anul trecut castigatorii au primit un premiu in bani si sau plecat in Statele Unite pentru a convinge potentiali investitori sa le finanteze ideea inscrisa in concurs.

Anul acesta am schimbat putin conceptul – castigatorii vor primi, pe langa un premiu in bani, si sansa de a intra in etapa regionala a competitiei Novatech (organizata de Intel si Universitatea Berkeley). Mai multe informatii despre conceptul ICUBE gasesti pe site.”

“Dupa ce anul trecut castigatorii si-au dus ideea in Statele Unite ale Americii unde au prezentat-o potentialilor investitori, invingatorii din acest an vor fi recompensati cu 1500 euro si accesul la etapa regionala a competitiei de inovatie NOVATECH, organizata de INTEL si Universitatea Berkley.

Pentru inscrierea in competitie e nevoie ca echipa sa fie compusa din 2-4 tineri (18-30 ani, unul dintre ei obligatoriu student la o facultate cu profil tehnic) si un mentor; echipa trebuie sa inscrie un proiect in competitie prin intermediul site-ului pana pe 31 iulie. Inainte de desemnarea echipei castigatoare, finalistii ICUBE vor petrece o luna de zile in tabere special organizate pentru ei, unde vor invata sa-si valorizeze proiectul astfel incat sa poata fi transformat intr-o afacere de succes. ”

ICUBE, initiativa ORICUM

ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *