Industria muzicii, un dinozaur al mileniului 3

riaa Cred ca cititi cu totii de procesele intentate de RIAA (Recording Industry Association of America) celor care fac file sharing cu filme si muzica. Scopul declarat este OK, de a impiedica pe bietii artisti sa moara de foame ca nu li se cumpara piesele.

Din pacate nu tot ce zboara se mananca, motiv pentru care RIAA a fost data in judecata de artisti pentru ca a uitat sa forwardeze catre ei banii recuperati prin procese. Cool nu?

Cei din industria filmului sunt putin mai pasivi, dar si ei incearca sa opreasca file sharing-ul. Mie mi se par cu totii puerili. Am zis-o si o mai zic: gasiti oameni buni o modalitate de taxare a tuturor celor care folosesc Internetul. Eu as da bucuros 2-3 Euro la abonamentul de net lunar doar pentru a putea descarca muzica si filme gratis. M-am ars de multe ori cu filme vazute la cinema, porcarii de doi lei.

Nimeni din ziua de azi nu vrea sa dea bani pe un film sau pe un album slab. Fanii adevarati cumpara albumele sau filmele care le-au placut. Eu am DVD-uri originale cu filmele preferate, dar n-as cumpara niciodata un film pe DVD fara sa il vad in prealabil…

Ideea mea nu e de fapt a mea. Uitati-va la taxa de radio si TV de exemplu pe care o platim lunar, fie ca vrem fie ca nu vrem. In plus ce s-ar intampla daca n-am mai putea descarca filme gratuite: ar disparea playerele MP3 si DivX?

ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

 1. Theo says:

  Taxa radio TV e abuziva si ilegala din punctul meu de vedere, si asa ar trebui considerata si o asemenea initiativa. De ce?

  1. Pentru ca tu si eu downloadam muzica si filme, jocuri sau softuri. Dar asta nu inseamna ca toti folosesc netul pentru asta. In Anglia de exemplu, 80% din utilizatorii de net nu downloadeaza muzica piratata. Mi s-ar parea ilegal sa-i oblig sa plateasca 2 euro pentru ca eu din Romania downloadez
  2. Taxa ar fi foarte mare, nu se compara cu taxa radio TV. Banii ar trebui impartiti la industria muzicii, a filmelor, a firmelor software, a autorilor de carti (eu downloadez o gramada de carti de fotografie piratate) … deci daca acumulezi toata aceasta "paguba", nu ar fi doar o taxa de "2-3 euro in plus pe luna".

  Pe de alta parte, strict in materie de muzica, mi se pare absurd sa nu lasi muzica sa fie "piratata". In curand, ni se va cere sa nu dam muzica tare acasa, pentru ca vecinu ar putea asculta si el astfel productiile casei de muzica Sony, desi nu a platit pentru asta. Sau ar trebui sa platim 20centi in plus pe fiecare CD/DVD blank, pentru ca "poate" il vom folosi ca sa scriem pe el muzica piratata … sau chiar sa includa 2 euro in plus in pretul calculatorului, pentru ca "sigur imi pun winampul piratat pe el si o sa ascult muzica downloadata ilegal de pe net"

  Cam atat pe scurt.
  Bafta JP-eule :D

 2. ice4you says:

  Salut Ionut si Welcome in the IceWorld !

  http://ice4you.blogspot.com/2008/03/intrare-in-blogroll.html

  Ca sa nu fiu total offtopic … e tare rau chestia asta si probabil este dovada clara ca la os se musca si cei mai buni prieteni.

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *