McLaren penalizat la F1 din cauza spionajului

formula1-logo McLaren a primit verdictul WMSC (FIA World Motor Sport Council) azi: penalizare de puncte pe 2007 si amenda de 100 milioane dolari. Lewis Hamilton si Fernando Alonso scapa teferi, se pot bate in continuare pentru titlul la piloti.

Pentru microbisti asta nu inseamna nimic, dar pentru mine F1 este singurul sport pe care il urmaresc regulat. Anul asta speram la o victorie Ferrari, nu pentru ca sunt fan al calutului cabrat, ci pentru sunt fan Raikkonen. Prima cursa parea ca pune Ferrari pe un curs victorios, dar in urmatoarele etape McLaren, care a avut o masina penala in ultimii ani, a reusit sa recuperezi cu pasi de girafa distanta fata de italieni.

Pentru mine acest lucru a insemnat scaderea interesului. Raikkonen parea ca abia se obisnuieste cu masina, iar Ferrari nu isi dau interesul prea mult sa castige, odata ce Schumacher se retrasese. Scandalul cu spionajul mi-a dat parca sperante, m-am gandit ca asta a fost si motivul pentru care McLaren a reusit sa puna la punct o masina competitiva, ca doar nu s-au desteptat inginerii peste noapte.

Desi speram sa fie penalizati si pilotii (ca sa castige Kimi, deh…) pana la urma imi pare bine ca nu s-a intamplat asa. Nu stiu daca lui Kimi i-ar fi placut sa castige prin descalificarea celorlalti. Se pare ca o sa avem un sfarsit de campionat cu patru curse palpitante:

  • Belgia (16 septembrie)
  • Japonia (30 septembrie)
  • China (7 octombrie)
  • Brazilia (21 octombrie)
ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *