Mr. Robot, un serial cu hackeri foarte bun

Hackerii au fost intotdeauna prost prezentati de Hollywood din punctul de vedere al modului in care aceastia opereaza si al motivatiei pentru care fac ceea ce fac. Cel mai bun exemplu in acest sens, care imi vine in minte este filmul Swordfish, extrem de boombastic in prezentarea “celui mai mare hacker din lume”. Asta este si motivul pentru care sunt mereu sceptic cand aud de filme sau seriale cu hackeri, insa exista si exceptii foarte bune, precum nou aparutul serial Mr. Robot, despre care am citit ca a fost reinnoit de USA Network pentru sezonul 2 inca din faza de screening.

Asta m-a convins de fapt sa il vizionez si eu, si bine am facut, pentru ca este un serial foarte bun pana acum, nu doar pentru felul in care prezinta hackerii, ci prin prisma subiectului, adica societatea moderna controlata de cei 1% din populatie, cei foarte bogati, despre mega-corporatii, despre dependenta noastra de Internet si retelele sociale si multe subiecte de actualitate cu referinte la lucruri si personaje care au exista si s-au intamplat, chiar daca numele au fost schimbate.

Mr. Robot f-Society

Imi place de personajul principal, Elliot, interpretat de Rami Malek, un actor pe care l-am vazut in multe filme si care mi-a lasat mereu o impresie buna, chiar daca nu a avut roluri principale pana acum. Creatorul serialului este Sam Esmail, despre care trebuie sa recunosc ca nu am auzit pana acum si citind mai multe despre el pe IMDB, mi se confirma ca este inca la inceput de cariera, dar daca o tine tot asa, cred ca vom mai auzi de el.

Episoadele difuzate pana acum exceleaza la capitolul coloana sonora, reusind sa contribuie la atmosfera general tensionata a serialului, mie aducandu-mi aminte putin de filmul Tron Legacy, iar cinematografia este la inaltime, cu cateva cadre memorabile din punctul meu de vedere.

Sper sa o tina tot asa si sa nu lungeasca povestea inutil, de dragul rasturnarilor de situatie. Sunt sanse sa nu se intample asta, pentru ca sezoanele sunt scurte, de doar 10 episoade. Daca va intereseaza deci un serial putin diferit, care va va face putin mai paranoici uitati-va la Mr. Robot si nu uitati sa-mi spuneti cum vi s-a parut.

ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *