Poze de prin Berlin, la sfarsitul verii

Germania e prima tara straina pe care am vizitat-o, pe undeva prin 2003, 2004 si 2005, mereu poposind la Hanovra in martie, la CeBIT. Am fost total impresionat si am avut grija sa imi innebunesc toti prietenii cu povestile de acolo, pe unii chiar de mai multe ori.

Berlinul l-am vizitat in 2008, cu ocazia unui eveniment Toshiba. Mi s-a parut foarte tare orasul, in special din punctul de vedere al curateniei, un lucru pe care il cam observi peste tot in Germania, poate si din cauza contrastului cu Romania…

Ei bine, anul acesta am ajuns pentru a doua oara in capitala Germaniei, cu ocazia IFA Berlin. N-am mai stat la 5 stele, la doi pasi de Poarta Brandenburg, am mers si cu metroul si am mancat si la restaurante fara stele Michelin, deci am reusit sa vad Berlinul ca un turist de rand.

Mare diferenta, am fost chiar putin dezamagit. Poate e si din cauza crizei, care se simte si la nemti, nu doar la noi, dar stralucirea pe care am vazut-o in 2008 s-a cam dus. Sa nu ma intelegeti gresit, nu poti compara Bucurestiul cu Berlinul, dar in timp ce noi ne-am mentinut cam la acelasi nivel al nesimtirii si mizeriei, ei au inceput sa se miste spre claxoane nervoase, necedat prioritate la pietoni cand masinile fac dreapta, mizerie pe jos si masinarii care nu merg cum trebuie (ma refer in principal la automatele de bilete pentru autobuz si metrou).

Poate sunt eu subiectiv, dar de obicei eu vad lucrurile rele din Romania, nu pe cele din afara, deci ceva sigur e putred in Berlin.

Sa incheiem insa cu niste poze faine, ca sa ma contrazic singur:

ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Alina says:

    Inca n-am avut privilegiul sa vizitez o tara straina, insa imi doresc din tot sufletul. Pozele acestea mi-au schimbat complet gandirea si imi doresc si mai mult sa ajung intr-o tara straina.

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *