Oliver Stone’s Secret History of America: ne uităm la documentare ca să învăţăm istorie

Oliver Stones Secret History of America

Oliver Stone’s Secret History of America

Se ştie prea bine că istoria este scrisă de învingători, motiv pentru care de foarte mult timp Statele Unite ale Americii sunt cea mai puternică naţie de pe planetă. De aceea îmi face plăcere să văd un documentar precum Oliver Stone’s Secret History of America, ce încearcă să scoată la lumină adevăratele evenimente ale ultimilor zeci de ani, aşa cum s-au întâmplat ele, nu cum au rămas întipărite în mintea omului de rând (sau cum se predau în şcoli momentan).

Mie îmi plac documentarele istorice, în special cele cu al doilea război mondial, deci primele episoade ale seriei, care tratează acest subiect, sunt foarte pe placul meu. Multe lucruri spuse acolo le ştiam deja, datorită mamei mele, care este profesoară de istorie, dar şi pentru că am citit cu pasiune cărţi despre WW II şi am văzut o grămadă de documentare pe Discovery despre subiect (sunt probabil unul din cei 1% care se uita la acest canal).

Îmi place când un american încearcă să deschidă ochii compatrioţilor săi asupra adevăratei istorii a acestui popor şi nu îmi închipui că este o sarcină uşoară în climatul economic, politic şi social din SUA în clipa de faţă. Aş putea să-i reproşez lui Oliver Stone că uneori este prea domol cu concluziile celor prezentate sau că lasă prea mult la latitudinea privitorului interpretarea semnificaţiei unui eveniment, parcă fiindu-i puţin frică să zică răspicat lucrurilor pe nume. Poate este doar părerea mea. Oricum este un documentar ce merită văzut dacă sunteţi cât de cât pasionaţi de istorie.

ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *