Tehnologii care ar trebui sa ne usureze viata

In cazul calculatoarelor tendinta este clara de a usura munca utilizatorilor si de a facilitata accesul catre tehnologie si persoanelor care nu s-au nascut cu un calculator in brate. Din pacate oricat de admirabila este intentia lucrurile nu stau mereu asa. Azi am facut primele mele transferuri prin Bluetooth. Nu ca ar parea mare filosofie, dar sunt sigur ca utilizatorul obisnuit nu ar aprecia “usurinta” cu care se fac transferurile.

Nu stiu cati s-ar descurca cu scanarea dispozitivelor compatibile, selectarea serviciului pe care vrea sa il activeze si in fine transferul propriu zis al fisierelor. Programele de conectare Bluetooth difera de la un producator la altul in cazul laptopurilor, iar in cel al telefoanelor difera de la model la altul, inclusiv categorisirea directoarelor (Sony Ericsson K750i si K700i). Un alt moment “Kodak” este cel in care esti rugat sa introduci parola pentru conectarea pe Bluetooth. Ar fi util de stiut in prealabil ca este vorba de un cod unic pe care trebuie sa il introduca utilizatorii celor doua dispozitive care vor sa comunice, cod ce trebuie stabilit de comun acord in prealabil, nimic altceva.

Asta e doar in cazul Bluetooth-ului, acum mai am de rezolvat conexiunea Wireless, care in ciuda puterii semnalului, Very Good, cum spune Windows-ul refuza sa transfere de la 10 m cu mai mult de 200-300Kbps. Eh, ce ti-e si cu tehnologiile astea usoare. In curand o sa ne trebuiasca instructaj pentru a da un banal telefon sau pentru a porni televizorul. In cazul domeniului auto s-a ajuns deja acolo, trebuie doar sa ne uitam la sistemul i-Drive de la BMW instalat pe M5 si M6 (cine se uita la Top Gear stie ce spun).

In episodul viitor o sa vorbesc despre setarea legaturii intre doua calculatoare cu cablu crossover (ce m-am mai chinuit si acolo). Weekend placut dudes.

ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *