Trafic.ro explica cum contorizeaza traficul siturilor

De cand cu BRAT-ul, Trafic.ro se vede in situatia de a nu mai sti cum sa ii impace pe cei care nu inteleg de unde vin diferentele foarte mari intre cele doua sisteme de monitorizare.

Pentru cei care au si Google Analytics, ce da rezultate mult mai apropiate de BRAT, deja exista o confirmare ca ceva nu este in regula cu Trafic.ro. Parerea mea este undeva la mijloc, fiind vorba de trei sisteme care monitorizeaza diferit utilizatorii. Cu toate astea cred si ca Trafic.ro are probleme, multe socoteli facute manual pe baza unor statistici ale lor dand alte cifre decat cele afisate.

Trafic.ro nu sta “chiar” cu mainile in san si incearca sa faca putina lumina asupra sistemului lor, motiv pentru care au introdus legenda in partea de jos a paginilor cu statistici. Pe scurt iata ce zic ei:

Vizitatori
Utilizator de internet care face cel putin o afisare pe un website, in decursul unei zile (0-24).

Absolut unici (saptamana/luna)
Un vizitator contorizat o singura data ( intr-o perioda de timp – saptamina, luna ), indiferent de numarul afisarilor pe care le-a efectuat in perioada de timp la care ne referim.

Vizite
Succesiune de afisari facute de un utilizator intr-un website, intervalul dintre 2 afisari fiind mai mic de 30 de minute.

ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *