Ce sa faci cand comentariile tale pe bloguri intra direct in SPAM?

stop spamSa detaliez putin problema ca apoi sa ajungem si la solutie: comentezi pe mai multe bloguri si vezi ca nu iti apar comentariile. Exista doua motive pentru care se intampla cazul asta: posesorul blogului modereaza toate comentariile inainte de afisarea lor sau filtrul de SPAM considera ca faci…SPAM.

De ce imi opreste comentariile filtrul de SPAM?

  • in tinerete ai pus linkuri in comentarii, acestea au intrat in lista de posibil SPAM si din neatentie nu au fost aprobate
  • cineva ti-a facut o bucurie si ti-a marcat cateva comentarii ca SPAM, iar filtrul a “invatat” sa marcheze ca SPAM toate comentariile care contin numele tau, adresa ta de email si url-ul sitului
  • chiar faci SPAM

Din pacate filtrele de SPAM au evoluat, cel mai bun exemplu este Akismet, folosit de toate blogurile pe platforma WordPress, care aduna comentariile a sute de mii de utilizatori, fiind de ajuns sa intri in vizorul Akismet si comentariile tale vor intra direct in SPAM pe toate blogurile care folosesc acest filtru.

Solutia

Pentru cazul in care comentariile tale sunt catalogate gresit ca SPAM exista totusi o solutie destul de simpla. Vorbeste cu cativa prieteni, spune-le ca urmeaza sa comentezi pe blogul lor si roaga-i sa verifice comentariile tale marcate ca SPAM si sa le aprobe. Filtrul de SPAM va invata apoi in cateva zile ca faci comentarii “curate” si se va dezvata sa ti le marcheze.

Merge? Da, am testat pe propria piele gustul amar am comentariilor care intra in SPAM. Daca scap, scap pe vecie? Nu, daca iar iti marcheaza “prietenii” comentariile ca SPAM iar intri in vizorul filtrului de comentarii.

Update: am scris pe larg aici despre solutionarea problemelor in clipa in care Akismet te incadreaza la categoria SPAM.

ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *