Prison Break: de ce serialul nu bate filmul

Prison BreakIeri am vazut ultimul episod in Prison Break. Fata de alte seriale sunt sigur ca este ultimul (Michael is dead, long live Michael). Cred ca cei de la FOX au vrut sa ii puna capacul definitiv, sa fie siguri ca nimeni n-o sa vrea sa faca vreo petitie sa ii dea drumul la loc. Din serialul asta mi-a placut enorm prima serie, a doua a fost ok, a treia cam maro (cred ca si atmosfera amazoniana a fost de vina) si a patra de-a dreptul pur si simplu (la negativ din pacate).

As putea compara evolutia din Prison Break cu cea din Lost, care a pornit foarte frumos, interesant, fara clisee, cu suspans la orice pas, dar apoi a dat-o in SF-uri gen calatoria in timp, echivalenta pentru mine cu invierea multor personaje omorate in seriile anterioare in Prison Break (prin artificii ce sfideaza logica evident).

Dar destul despre Prison Break, ci hai sa revin la titlul postului, la de ce un serial bun nu va fi niciodata mai tare decat un film bun. Principalul motiv este pentru ca in cazul filmului de la inceput se stie tot scenariul, actiunea, intriga si implicit finalul. In cazul serialului se porneste cu o idee, se face un episod pilot si apoi scenariul pentru prima serie (daca pilot-ul prinde la public). Daca lucrurile merg bine in continuare se face si scenariul pentru seria a doua, seria a treia samd. Nu se stie de la inceput cate serii va rula un serial, daca vreunul din actorii principali se plictiseste si vrea sa se retraga, daca publicul face scandal ca omori vreunul din personaje si tot asa.

Scenaristii unui serial ajung in punctul in care trebuie sa improvizeze, sa bage replici la minut, moment in care un serial isi pierde farmecul, cel putin pentru cei care gandesc si observa ca totul incepe sa fie tras de par. In cazul Prison Break s-a intamplat ca si cu Vacanta Mare, care a dat-o in bara grav cand a ajuns la TV si trebuia sa faca cate un show de 2 ore pe saptamana.

Dar destul cu Prison Break. Ce alte seriale bune imi recomandati? Ca n-am ce vedea pana cand apare Terminator Salvation…

ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

3 răspunsuri

 1. Bogdan says:

  Tare ma tem ca toate cele sase sezoane de LOST au fost gandite dinainte si, spre deosebire de PB sau Heroes, lucrurile suprinzatoare nu sunt fortate. Poate pot sa iti dea mai multe detalii cei de la tvblog

 2. @Bogdan: Pentru LOST s-au stabilit 6 sezoane la finalul sezonului 3, nu de la inceput.
  @Ionut: Incearca “24”.

 3. Skandalouz says:

  Eu am ramas in continuare fan LOST, iar la PB m-am oprit la ep 10 seria 3 pentru ca n-am mai rezistat :p

  Acum iti recomand Breaking Bad, serialul meu preferat (alaturi de LOST).

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *