De ce nu functioneaza ecologia

Azi incep ziua de calculator cu aceleasi tabieturi: deschid toate programele pe care le voi folosi ziua, incep sa citesc newsletterele si apoi mailurile de pe Gmail. Unul dintre ele suna interesant, dar nu suficient de interesant incat sa il citesc pe tot. Era de la Ionut Parausanu, si imi semnala ca a scris la el pe blog despre o initiativa a sa, si ma intreba politicos parerea mea si daca doresc sa particip.

Am marcat mailul in vederea citirii ulterioare si am uitat de el vreo ora-doua. Pana la urma am citit si am gasit un post foarte interesant despre ecologie, si tentativele lui Ionut de a intra in legatura cu unele organizatii ecologice de la noi din tara. Din pacate acestea mai mult i-au pus bete in roate. Pe scurt Ionut s-a gandit sa infinteze o organizatie ecologica cu scop de a informa populatia asupra efectelor poluarii si modalitatile prin care putem contribui la crearea unui mediu inconjurator cat mai curat.

Toata povestea mi se pare putin cam idealista, dar fara idealuri si idealisti cu siguranta nu s-ar fi facut multe lucruri in lumea noastra. Parerea mea este ca legile impotriva poluarii, amenzile date marilor poluanti si in general orice fel de impunere, nu este solutia pentru catastrofa spre care ne indreptam cu pasi din ce in ce mai repezi. Adevarata putere sta in mainile populatiei, care poate cumpara doar produse ecologice, reducand astfel ratiunea economica de a produce neecologic. Daca oamenii ar cumpara doar masini electrice si solare cu siguranta ar invinge orice fel de interese ale producatorilor de petrol.

Exemple despre ce poate face opinia publica exista cu duiumul, nu vreau sa le expun, nu este scopul acestui post. Ce vreau sa sublinez este ce primul pas si cel mai important, cum spunea si Ionut, este informarea populatiei. Desi nu sunt adeptul actiunilor gratuite o sa incerc sa ajut si eu. Pentru inceput o sa incep si eu sa postez diverse povesti despre ecologie si sa va informez asupra a ce se mai intampla pe acest front.

EDIT
Initiativa s-a mutat deja pe un domeniu dedicat: Ecosemnal.ro.

ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

3 răspunsuri

  1. Mi-ai gresit numele.
    Am mutat totul pe http://www.ecosemnal.ro si toate site-urile de care vorbeam (30) sunt online si asteapta voluntari.

    Multumesc pentru reactie :)

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *