Windows ramane Windows, n-ai ce-i face

Ma conversam cu cineva zilele astea despre sistemele de operare pentru dispozitive mobile, adica PDA-uri si Smartphone-uri. Era vorba de batalia Windows Mobile versus Symbian. Cealalta persoana era fan Windows, in principal si datorita functiei, care are legatura cu Microsoft (e om serios, nu despre el este vorba in postul asta). Argumentul meu era ca Symbian este un sistem de operare foarte simplu de folosit, care nu face probleme, nefiind nici prea complex la taskuri gen productivity.

Windows-ul Mobile pe de alta parte este un sistem mult mai complex, cu problemele care deriva de aici, si care aduce utilizatorului un mediu de lucru familiar, de la experienta cu varianta Desktop. Pana aici toate bune si frumoase, dar ce te faci cand minunatul si familiarul Windows nu vrea sa duca la bun sfarsit taskurile familiare cu care m-a obisnuit. Sa luam de exemplu aplicatia Alarm, a carei functionalitate nu are sens sa o mai descriu. De ce mie de cateva zile nu imi mai suna telefonul dimineata. Saptamana trecuta suna, chiar daca nu in fiecare zi, cum il instruisem?

Ma consider un utilizator suficient de experimentat, sa pot seta o alarma la telefon. Cu toate acestea dimineata telefonul ramane mut. Nu e vorba de AM, PM, ca nici seara nu suna. Daca ati mai avut astfel de probleme cu Windows Mobile si le-ati dat de cap mi-ar fi de ajutor sfatul vostru.

Microsoft Windows Mobile logo

ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

7 răspunsuri

 1. Ionut Popa says:

  Eu mai am un telefon, doar de vorbit (deci fara prea multe functii), dar ma enerveaza sa incarc doua telefoane, sa le car dupa mine samd

 2. rZn says:

  eu am probleme cu symbianul, ca face fix aceeasi chestie idioata.

 3. Gabi Boaca says:

  Pe Windows Mobile 6 nu am reusit sa fac alarma sa repete sunetul pe care il setez, adica il canta o data si gata… Insuficient dupa o noapte de “chef” sau una de “browsing”. Mai incerc, ca e recenta problema la mine… :))

 4. Ionut Popa says:

  Eu patesc ce am descris mai sus pe WM5, dar tot Windows este. Tu ce telefon ai?

 5. Gabi Boaca says:

  eten x500+
  mai sunt si alte mici prostioare care ma “freaca”, desi ma asteptam sa nu fie totul OK…

 6. agatie says:

  din experienta mea cu WM stiu ca alarma nu suna niciodata daca dispozitivul este inchis, dar sa fie functional si sa nu sune la ora fixata nu am intalnit. eventual inceaca sa instalezi un alt program de alarme, poate cel original are vreo problema.

 7. Ionut Popa says:

  Duda e ca uneori nu suna, nu din cand in cand. Oricum o sa incerc cu alt program, poate merge, dar ideea se pastreaza, windowsul tot panarama ramane…

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *